Çözmeye Çalışırken Beyninizi Yakacak 8 Zekâ Sorusu

Bazı araştırmalar, zeka sorularını, bilmeceleri ve bulmacaları çözmenin beyniniz için son derece faydalı olduğunu kanıtladı. Zihninizi keskinleştirir, hafızanızı geliştirir ve küçük detaylara dikkat etmenizi sağlarlar. Ayrıca eğlencelidirler de.


Bazı araştırmalar, zeka sorularını, bilmeceleri ve bulmacaları çözmenin beyniniz için son derece faydalı olduğunu kanıtladı. Zihninizi keskinleştirir, hafızanızı geliştirir ve küçük detaylara dikkat etmenizi sağlarlar. Ayrıca eğlencelidirler de.

1. Mum

Bir zamanlar, bir köyde yaşlı bir adam ve 3 kızı yaşardı. Bir gün yaşlı adam çok hastalanır ve Azrail onun canını almaya gelir. En büyük kızı, Azrail'den babasının 2 yıl daha yaşamasına izin vermesini ister ve Azrail kabul eder. 2 yıl sonra, Azrail geri döner, ortanca kız 1 yıl daha vermesini ister. Azrail, yaşlı adama bir yıl daha vermeyi kabul eder.

Bir yıl sonra Azrail geri döner ve bu sefer de en küçük kızı bir mumla gelir ve Azrail'den babasının ölümünü elindeki mum yanarak bitene kadar ertelemesini ister. Azrail bunu da kabul eder. En küçük kızın planladığı gibi, Azrail asla geri dönmez.

Soru : En küçük kızın planı neydi?

Cevap : Azrail gittikten sonra en küçük kız mumu üfleyerek söndürür böylece söylediği gibi mum yanarak bitmiş olmaz.

2. Merdiven

Bir gün bir genç 25 metrelik bir merdivene çıkar. Aniden ayağı kayar ve yere düşer. Ama burnu bile kanamaz.

Soru : Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap : Genç, merdivenin alt basamağında duruyordu.

3. Bozuk Paralar

Önünüzde iki kova su var. Birinci kovanın içindeki suyun sıcaklığı 25ºC, ikinci kovanın içindeki suyun sıcaklığı ise -4ºC. Kovalara aynı boyutta birer bozuk para atıyorsunuz.

Soru : İlk olarak hangi bozuk para kovanın dibine iner?

Cevap : Birinci kovadaki para. 25ºC'de su sıvıdır, -4ºC'de ise buza dönüşür.

4. Çim

Bir alanda, her gün miktar olarak ikiye katlanan sihirli bir çim vardır. Eğer birinci günde bir birim çim varsa, ikinci günde iki birim olacak ve böyle devam edecek. Çimlerin tüm alanı kaplaması 10 gün sürer.

Soru : Çimlerin alanın yarısını kaplaması kaç gün sürer?

Cevap : Çimler her gün miktar olarak iki katına çıkarlar, bu yüzden 9. günde 10. gündeki miktarın yarısı olacaktır. Bu nedenle, alanın yarısı 9. günde çimle kaplanacaktır.

5. Elma

Bir odada 10 kişi var ve her kişi tüm odayı ve herkesi görebiliyor. Odaya bir elma yerleştirmek istiyorsunuz ancak bu elmayı bir kişi hariç herkes görmeli.

Soru : Elmayı nereye koyarsınız?

Cevap : Odadakilerden birinin başının üstüne.

6. Arabalar

2 araba var, mavi araba 100 km hızla, kırmızı araba ise 75 km hızla gidiyor. İkisi de aynı anda yola çıkıyorlar ve bir noktada biri diğerini geçiyor.

Soru : Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap : Arabalar birbirlerinin tersi yönünde gidiyorlar.

7. Elma Ağacı

İki arkadaş orman yürüyüşüne çıkarlar. Aniden şiddetli bir yağmur başlar, terkedilmiş bir ev görürler ve eve sığınmaya karar verirler. Yağmur durduğunda, kurumuşlardı ama çok açlardı. Bu yüzden, meyve bulmak için arayışa çıktılar.

Arkadaşlardan biri, bir elma ağacı bulur ama bir elma yediği zaman bir ağaca dönüşür. Yarım saat sonra diğer arkadaş da oraya gider ve şöyle bir ses duyar : “Arkadaşın bir ağaca dönüştü, onu geri getirmek için o ağacı bulmalısın. Sadece bir şansın var. Başaramazsan, arkadaşın sonsuza kadar bir ağaç olarak kalır. ”

Soru : Arkadaşının hangi ağaç olduğunu nasıl bulur?

Cevap : Yarım saat önce yağmur yağdığı için, ormandaki tüm ağaçlar ıslak olmalıdır. Kuru olan tek ağaç ise arkadaşıdır.

8. Soru: Hangisine daha fazla yük biner?

Cevap : Ortadaki adam %25 daha fazla ağırlık taşımak zorundadır.



Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Biçim Seç
Personel test
Kişilik hakkında bir şey ortaya koymayı amaçlayan sorular dizisi
Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Bir Olayı veya Görseli oylamaya sunmak için
İçerik
Gömülü ve Görsellerle içerik paylaşma
Liste
Klasik listeler oluşturun
Geri Sayım Listeleri
Klasik geri sayım listesi oluşturun
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylama Listesi
En iyi liste ögesisin belirlemek için oylamaya sunun
Meme
Özel memeler yapabilmek için kendi resimlerinizi yükleyin
Resim
Fotoğraf veya GIF
Gif
GIF formatı