Kışın Şifa Bulacağınız Yemekler ve Baharatlar


Sebze Yemekleri
Sebze Yemekleri

KIŞIN SEBZE YEMEĞİ YEMEK

Kış aylarında artan grip, nezle salgınları ile beraber birçok kişi hastalıklarla uğraşmaktadır. Hastalık durumlarında iyileşmek için en çok başvurulan yöntemlerden biri de kışın yapılan sebze yemekleridir. Sebze yemeklerinin bazıları sevmediğimiz tatlara sahip olabiliyor. Peki yemeklerinize katacağınız birkaç baharat ve diğer besinler ile yemeklerinizi tatlandırabileceğinizi biliyor muydunuz?

MUHTEŞEM İKİLİ: SARIMSAK VE SOĞAN

Çiğ yenilmesi çok daha sağlıklı olsa da oluşturduğu koku problemi yüzünden pek tercih edilmeyen sarımsak ve soğan tüm yemeklerin içine katılabilir yapıdadır. İçine katıldıkları yemekleri müthiş bir tada ulaştıran sarımsak ve soğan hem tat hem de sağlık konusunda oldukça yararlıdır. Anti bakteriyel etkisi ile birlikte enfeksiyonlara karşı çetin bir mücadele veren sarımsak ve soğanı yemeklerinizden eksik etmeyin.

KURUYEMİŞ BU DEMEYİN CEVİZ KATIN

Ceviz yapı bakımından oldukça sağlıklı yağ asitlerine sahiptir. Yemekler içine katılacak 2 – 3 tane kırılmış ceviz yemeklerinizi tatlandırırken aynı zamanda kolesterol düşürür, tansiyonu dengeler, kalp ve damar rahatsızlıklarının önüne geçmesi ile bilinir. Gün içerisinde iki tane ceviz tüketmek ayrıca safra taşının oluşmasını da engeller.

LAHANA

Anti oksidan özelliği ile ön plana çıkan ve C vitamini konusunda oldukça zengin olan Lahana, ayrıca lifli yapısından dolayı bağırsak sisteminin düzgün çalışmasını da sağlar. Bağırsaklar içerisinde yararlı bakterilerin üremesine neden olan lahana antibiyotik bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirip belirli başlı kanser türlerine göre de koruma görevi sağlar.

PIRASAYI UNUTMAYIN

Pırasa, yapısına bakıldığı zaman sarımsak ve soğan familyasından bir sebzedir. Anti oksidan etkisi bulunan Pırasa, tümörlerin küçülmesine de yol açmaktadır. Bunun dışında grip, nezle gibi hastalıklara karşı antibiyotik etkisi ile kısa sürede toparlanmanızı sağlar.

YEMEKLERİ TATLANDIRMAK İÇİN BAHARATLAR

Kışın hastalıklar karşısında iyileşmek için sebze yemeklerini bolca tüketiriz. İçine katacağınız baharatlar ile antibiyotik etkisini arttırırken yemeklerinize tatta katmış olacaksınız.

ZERDEÇAL

Günlük 1 çay kaşığı kadar tüketimi önerilen Zerdeçalın yemeklerin içinde kullanımı ile sebze yemeklerinin hem tadı güzelleşecek hem de sağlıklı bir etkisi olacaktır.

ZENCEFİL

Yoğurt ve çayın içerisine konularak tüketilen Zencefil mide yanmaları ve asitlere karşı oldukça etkilidir.

 


Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR