Richart Sowa ve 100.000 Plastik Şişeyle Yaptığı Yüzen Ada


Çevre kirliliği konusunda pek çok dikkat çalışması yapılıyor ve organize edilen her çalışma karşımıza çıkıyor. Bu konuda ön plana çıkarılan süreçlerde, yeni arayışlar beliriyor. Yüzen ada ve detayları;

Çevre kirliliği, gün geçtikçe artan ve arttıkça endişelenmemiz gerektiğini gösteren bir kavram. Nitekim uzmanlar, son birkaç on yılda 6.3 milyar m plastik atık ürettiğimizi, bunun sadece% 9’unun geri dönüşüme gittiğini söylüyor. Bunun anlamı ise kirlilikle mücadele etmek ve küresel bir felaketi önlemek istiyorsak şu anda yaptığımızdan çok daha fazla atığı yeniden kullanmamız ve geri dönüştürmemiz gerekiyor.

 

 

 

Plastik şişe ortalama 450 sene içerisinde ayrışıyor ve parçalanıyor kendi kendine. Haliyle plastikler çevre için totsik atık konusunda önemli çöpler oluyor. Bununla birlikte geç kaybolması yapı malzemesi olarak da kullanılabileceği anlamına geliyor.

 

Geri dönüşüm konusunda önemli bir çöp malzeme olan plastik şişeleri değerlendiren Richart Sowa, İngiliz bir sanatçı olarak oldukça önemli bir girişime imza atmış.

 

Richart’ın adasında hiçbir şey çöpe gitmiyor ve projesini geliştirmek için her türlü atığı kullanıyor

Richart’ın yüzen adası, yelkenler veya bir tekne yardımıyla kolaylıkla herhangi bir noktaya taşınabiliyor

Aşağıdaki video ile Richart, cennet adası ve çevre dostu evi çevresinde detaylı bir tur atabilir ve “çok geç olmadan gezegeni kirletmeyi bırakmalıyız” mesajını alabilirsiniz

Sanatçı ayrıca ekolojik bir grup tarafından 3 tane daha yüzen ada inşa etmeye davet edildi. Tam da bu nedenle yakın gelecekte atık şişelerden yapılmış daha fazla cennet adası görebiliriz gibi duruyor!


Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR