Unimetre Takipçileri Artık Daha Hızlı Öğrenecek (Başarı Taktikleri)


Bu yazımızda sizler için önemli başarı taktikleri konusuna değinmek istiyoruz. En azından artık dönem dönem başarı taktikleri ile ilgili içerikler de sunmak istiyoruz. Zira bunu kişisel gelişim olarak da adlandırabiliriz. Hazırsanız, başlıyoruz.

  1.  Yetenekler parça parça olarak daha kolay alınıyor.
    1. Örneğin bir gitar öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Bu esnada tüm parçaları da tek seferde çalabilmek isteyebilirsiniz. Birkaç kolay akort ile başlayınca zaten arkası gelecek. Yani burada ana kural şudur ki, bir şey öğrenmek istiyorsanız minik parçalarından başlayın. Tüme varım taktiği her zaman tutar! Çünkü başarı taktikleri, tamamen kalite ile ilgilidir.

  1. Aynı anda birden fazla iş yapmaktan vazgeçmek.
    1. Bu konu zaten yıllardır tartışılıyor. Multidisipliner olmak farklı, aynı anda birden fazla iş yapmak farklı şeylerdir. Bu konuya aman dikkat edelim. Birçok insanın bu konuyu büyük bir meziyetmiş gibi anlattığına illa ki şahit olmuşsunuzdur. Lakin artık, bu durumu bilinçli olarak yapmak büyük bir hata olarak algılanıyor. Enerjiyi her zaman tek bir göreve odaklamalak gerekiyor. Bu sayede daha rahat bir döngü yaratmış olursunuz.

  1. Öğrendiklerin yazılması gerekiyor. Sürekli yazılması gerekiyor, hep yazılması gerekiyor.
    1. Bakınız arkadaşlar burası önemli. Zira bilgileri zihne aktarmanın başlıca detayı öğrenmekle ve yazmakla olacak iş (diyor araştırmacılar). Lakin teknolojik olarak değil, kalem ve kağıt ile yazmanız büyük bir artı yaratacak sizin için. Bunu da nota çevirmek önem sağlayacak. Zira bununla ilgili olarak 2014 senesinde bir araştırma yapılmış. Bir grup genç arkadaşımız bu araştırmaya katılmış ve dizüstü bilgisayara not alanlar ile el ile not alanlar farklı gruplarda sıralanmış. Başarılı olanlar genellikle el ile yazanlar ve not alanlar olmuş. Çünkü zihin el ile yazı yazarken daha yoğun bir başarı üzerinde ilerliyor (imiş).

  1. Hatalarınızı öğrenmek ve üzerinde çalışmak.
    1. Zaten en büyük hatamız, hatalarımızı görmezden gelmemiz. Oysa ki hatalarımızı çözüp, üzerinde dursak, zaten ortada sorun kalmayacak.

  1. İyimser olmak büyük bir başarı yardımcısı, bu konuya da dikkat edelim (diyor uzmanlar).

  1. Heyecan verici konular daha çok sıkıcı değil yapışkandır (diyorlar yine aynı uzmanlar).

  1. Hızlı okumak kimine göre iyi, kimine göre ‘zaman kaybı’.

  1. Sürekli çalışmak, sıcak sıcak çalışmak ve her seferinde daha iyisini yapmaya çalışmak. Önemli bir detay öğle değil mi? Hokkabazlarda bu her zaman başarılı olmuş (yapılan testlerde).

  1. Başkalarına fayda sağlamak size de fayda yaratıyor (imiş). Ki bunu zaten pek çok arkadaşımız ders çalışma ve çalıştırma konusunda bilirler ve ön plana çıkarırlar.

 

Şimdilik listemiz bu kadar arkadaşlar. Bir sonraki başarı taktikleri yazımızda görüşmek üzere. Yorumlarınızı bekliyoruz.


Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR